BITNE ODLUKE ZA OTVARANJE FIRME

Bitne odluke za otvaranje firme : Osnivanje preduzeca, odnosno otvaranje firme, bilo da se radi o osnivanju preduzetnicke firme (otvaranju preduzetnika), ili o osnivanju privrednog drustva predstavlja prvi korak u zivotu i radu svakog preduzeca. Zbog toga osnivanje preduzeća, odnosno otvaranje firme predstavlja izuzetno ozbiljnu stvar koju treba odraditi pazljivo i profesionalno.  Prilikom otvaranja firme potrebno je POSEBNO OBRATITI PAZNJU na nekoliko izuzetno bitnih stvari, to jest potrebno je doneti određene bitne odluke za oitvaranje firme :

  • Da li osnovati preduzetničku firmu, ili privredno društvo. O razlikama izmedju preduzetnika i privrednih društava, to jest prednostima i manama svake od ove dve forme preduzeća možete pročitati u delu našeg sajta pod nazivom „Preduzetnici ili privredna društva“ , ili klikom na sledeći link Preduzetnik, ili privredno drustvo .
  • Ukoliko se osniva privredno društvo, koju formu privrednog društva odabrati za firmu koja se osniva (ortačko društvo, društvo sa ograničenom odgovornošću….). O razlikama između različitih formi privrednih društava možete pročitati u delu našeg sajta pod nazivom „Pravne forme privrednih društava“, ili klikom na sledeći link Pravne forme privrednih društava .
  • Ukoliko se otvara preduzetnička firma, postavlja se izuzetno važno pitanje : „Da li preduzetnik treba da se opredeli za isplatu lične zarade preduzetnika, ili ne“.  O tome više možete pročitati u delu našeg sajta pod nazivom „Lična zarada preduzetnika, da ili ne“, ili klikom na sledeći link Licna zarada preduzetnika, da ili ne
  • Da li se prilikom osnivanja firme dobrovoljno prijaviti za ulazak u sistem Poreza na dodatu vrednost (sistem PDV), ili ne. O tome više možete pročitati u delu našeg sajta pod nazivom „Dobrovoljan ulazak u sistem PDV, da ili ne“ , ili klikom na sledeći link Dobrovoljan ulazak u sistem PDV, da ili ne .
Bitne odluke za otvaranje firme

Bitne odluke za otvaranje firme

Pomenute bitne odluke za otvaranje firme su od esencijalnog značaja za rad novoosnovane firme i to ne samo u prvo vreme, nakom osnivanja, nego i u kasnijim periodima. Ispravno, ili neispravno donošenje pomenutih odluka može imati izuzetno značajne implikacije na rad firme i to kako u početnoj fazi rada, tako i u kasnijim periodima. Posledice pomenutih odluka (pozitivne, ili negativne) mogu nastupiti odmah, ali se njihov pozitivan (ukoliko su donešene ispravne odluke), negativan, ili čak izrazito negativan efekat (ukoliko su donešene pogrešne odluke) može osetiti tek u drugoj, ili čak trećoj godini rada preduzeća.

OSNIVANJE PREDUZEĆA/KNJIGOVODSTVENE USLUGE : kvalitetno, povoljno i u veoma kratkim rokovima vršimo osnivanje preduzetnika i privrednih društava na teritoriji cele Srbije.  Pružamo punu pravnu podršku tokom procesa osnivanja. Kvalitetno i povoljno pružamo knjigovodstvene usluge. Ukoliko ste zainteresovani za naše usluge mozete nas kontaktirati putem telefona  011 697 32 03 ,  069 168 28 76,  ili putem e-mail-a poslovanje.knjigovodstvo@gmail.com  .

Za sva pitanja na temu “Preduzetnik ili privredno društvo” mozete nas kontaktirati putem telefona  011 697 32 03 ,  069 168 28 76  i  064 168 28 76 ,  ili putem e-mail-a poslovanje.knjigovodstvo@gmail.com

Povratak na naslovnu stranu

autor teksta : mast. ekon. Zoltan Seleši